Foci

Torghelle góllal nyitott, mégsem örülhetett

A Paks története során először nyert Kispesten miután 3-2-re legyőzte a bő egy félidőn át tíz emberrel játszó Budapest Honvédot.

Összefoglaló: Az OTP Bank Liga 11. fordulójának első szombati meccsén nagyon bekezdett a Budapest Honvéd hazai pályán, a fővárosi együttes ráadásul két büntetőgyanús szituáció miatt is reklamálhatott Farkas Ádám játékvezetőnél.

A már Torghelle Sándorral felálló piros-feketék aztán visszavettek a tempóból, a játék színvonala pedig nagyot zuhant. Gólt azonban így is láthattunk, Hrepka egy kontra végén remekül tekert Böde elé, a támadó pedig hatalmas gólt vágott a léc alá. Tovább nehezítette a Honvéd helyzetét, hogy Akassou a 45. percben begyűjtötte második sárgáját, így az eltiltásából visszatérő légióst kiállították.

 

Fordulás után egy ideig úgy tűnt, a csapatok az öltözőben ragadtak, azonban a csereként beálló Hidi Patriknak köszönhetően egyre több szép megmozdulást láthattunk. A 60. perc aztán jött egy olyan szűk negyed óra, ami miatt igen emlékezetes lett végül a meccs: előbb egy szöglet után Botis egyenlített, erre azonban Vayer egy szerencsés góllal felelt. Ekkor jött Torghelle, aki áthámozta magát a védőjén, majd Csernyánszki kapujába lőtt, ám a tolnai csapatkapitány újra megszerezte a Paksnak a vezetést.

A hajrában még így is meg volt az esélye a tíz emberrel küzdő hazaiaknak a pontszerzésre, azonban Danilo a kapu torkából volt képes melléfejelni a labdát egy szabadrúgás után, 3-2-re nyert így a Paks.

A mérkőzés góljai:

Már-már elkönyveltük a találkozót egy kényelmes ebéd utáni összecsapásnak, azonban amit a játékosok műveltek a második félidőben, azért érdemes volt megnézni az azt megelőző egy órát. Számos helyzetet, szép megmozdulásokat és védéseket, valamint öt gólt is láthattunk, jó volt a meccs.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló
Bozsik Stadion, 1500 néző Vezette: Farkas Ádám
Budapest Honvéd – MVM Paks 2-3 (0-1)
Budapest Honvéd: Kemenes- Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Tchami (Diaby, 70.), Abass (Hidi, a szünetben), Németh N. (Ivancsics, 57.), Akassou – Danilo, Torghelle Vezetőedző: Supka Attila
MVM Paks: Csernyánszki – Gévay (Szatmári, 74.), Sifter, Éger, Csehi – Hrepka (Kiss T., 83.), Heffler T., Bartha (Magasföldi, 70.), Sipeki – Böde, Vayer Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Botis (62.), Torghelle (68.) illetve Böde (43.), Vayer (66., 76.)
Sárga lap: Akassou (21.), Tchami (23.), Novák (72.) illetve Bartha (27.)
Piros lap: Akassou (45.)

Élő, szöveges tudósításunkat az alábbiakban olvashatják:

93. PERC: Diabyban akadt el a labda, majd a cserejátékos passz helyett lőtt, jó páran a homlokukra csaptak a próbálkozást látván, ami a hátsó lelátón kötött ki. Ez volt a meccs utolsó momentuma, a játékvezető lefújta a mérkőzést, 3-2-re nyert a Paks, amely először nyert Kispesten.

88. PERC: Torghelle harcolt ki egy szabadrúgást amelyet az alapvonalhoz közelről Ivancsics tekert veszélyesen középre. Danilo ugrott fel fejelni, azonban a kapu torkából mellé bólintott. Óriási helyzet volt.

SÁRGA LAP 72’
Novák, Honvéd
Visszahúzta Magasföldit.
CSERE 83’
Paks
Kiss Tamás érkezik Hrepka helyére.

79. PERC: Kemenes-bravúr! Hrepkát szöktették az elbámészkodó hazai védők között, azonban a fiatal játékos laposan középre tartó löketére leért a Honvéd kapusa.

76. PERC: Megint vezet a Paks! Vayer kapott remek kiugratást a bal szélen, majd a kapufa tövének segítségével a kapuba gurított, 2-3!

GÓÓÓL 76’
Vayer, Paks
Harmadszor is megszerezték a vezetést a vendégek.

75. PERC: Na, beindultak a csapatok. Paksi oldalon két kimaradt ziccert jegyezhettünk fel, előbb Böde, majd Hrepka veszélyeztetett, a túloldalon Diaby lőtt fölé.

CSERE 74’
Paks
Szatmári érkezik Gévay helyére.
CSERE 70’
Honvéd
Diaby váltja Tchamit.

68. PERC: Beindultak a csapatok! Torghelle szelídítette meg a felívelt labdát, befordult a kapu irányába majd közelről védhetetlenül a hálóba lőtt. A csatár így góllal debütált régi-új csapatában, 2-2!

GÓÓÓL 68’
Torghelle, Honvéd
Góllal debütált.

66. PERC: A Paks támadott, majd úgy tűnt, Böde elől tisztázni tudnak a védők, azonban a felszabadítani igyekvő Botis lövésébe belelépett Sipeki, ami így a kapu felé pattant. Vayer a védők közt kilépve át akart emelni a kapujából kirongyoló Kemenes fölött, a kapus elsőre védeni tudott, ám a labda visszakerült Vayer elé, aki estében, két hazai játékos közül lőtt a hálóba1-2!

GÓÓÓL 66’
Vayer, Paks
Nagy nehezen talált be.

62. PERC: Gólt hozott a negyedik hazai szöglet. A hosszúra ívelt labdára Botis emelkedett a legmagasabbra, a Honvéd csapatkapitánya pedig nagy erővel a léc alá fejelt, 1-1!

GÓÓÓL 62’
Botis, Honvéd
A csapatkapitány egy szöglet után fejelt a hálóba.
CSERE 60’
Paks
Bartha helyett Magasföldi a pályán.
CSERE 57’
Honvéd
Németh le, Ivancsics be.

57. PERC: Imsét Hidi. Ezúttal Vayer elől csente el a labdát, majd középre ívelt, Torghelle nem tudott belefejelni azonban a labda így is veszélyesen csapódott az alsó sarok felé, Csernyánszki nagy szerencséjére azonban a kapufa külső oldaylán hagyta el a játékteret.

56. PERC: Hidi Patrik rendkívül aktív, most épp egy szél cselsorozat után szöktetten nagyszerűen Danilót, más kérdés, hogy a csapattárs beívelése a kapu tetején landolt.

51. PERC: Becsülettel küzd a Honvéd, egyelőre azonban nem járt sikerrel a hazai együttes.

CSERE 46’
Honvéd
Abass helyére Hidi érkezett.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Honvéd
Megy a második felvonás.

46. PERC: Félidő. Nagyon nehéz helyzetbe került a vendéglátó, nem elég, hogy lélektanilag rossz pillanatban kapott gólt a csapat, Akassou kiállítása miatt tíz emberrel kell küzdeni majd a pontszerzésért a második félidőben.

45. PERC: Egy perc lesz a hosszabbítás.

PIROS LAP 45’
Akassou, Honvéd
Akasztásért járt a második sárga. Nagy bajban a Honvéd.

43. PERC: Hiába nyomott a Honvéd, a Pak szerezte a találkozó első gólját. Egy kontra végén Hrepka várta be a támadáshoz felfutó Bödét, szépen átívelte neki a labdát, a támadó várt, míg egyet pattan a labda, majd nagy erővel a rövid felsőbe bombázott, Kemenes szinte fel sem tudta emelni a kezét. 0-1!

GÓÓÓL 43’
Böde, Paks
Kíméletlenül bevágta a léc alá.

35. PERC: Az ellenakciónál Hrepka lódulhatott meg, azonban a fiatal támadó nagyon hosszan szöktette magát, oda lett a lehetőség.

34. PERC: Gévay a tizenhatos sarkánál buktatott, így veszélyes helyről lőhetett szabadrúgást a Honvéd, Tchami azonban Csernyánszki kezébe ívelt.

29. PERC: Torghelle csúsztatott kapura, Csernyánszkinak nem okozott gondot a védés.

SÁRGA LAP 27’
Bartha, Paks
A tieznahtos mellett lökte fel ellenfelét.
SÁRGA LAP 23’
Tchami, Honvéd
Szándékosan felrúgta riválisát.
SÁRGA LAP 21’
Akassou, Honvéd
Kései belépőért.
SZÖGLET 21’
Honvéd
Fejjel tisztázott a Paks.

20. PERC: Danilo bolondította meg a paksi védőket, majd Abass tűzött rá egy elé pattanó labdát, az egyik paksiról mellépattant.

SZÖGLET 18’
Paks
Botis tisztázott.

16. PERC: Ezúttal a Honvéd előtt adódott nagy helyzet, Abass használta ki a paksi védelem megingását, azonban a labda csak az oldalhálóig jutott.

11. PERC: Micsoda helyzet maradt ki! A Honvéd adta el a labdát a középpályán, Vayer kapott remek kiugratást, a tizenhatos vonalánál lecselezte az őt beérő védőt, azonban a lövése elkerülte a hosszú alsó sarkot. Centiken múlt!

8. PERC: A visszajátszások alapján a Paks ma lepaktált az égiekkel, két esetben is büntetőt lehetett volna fújni ellenük: Torghelle helyzeténél Éger lerúgta Abasst, illetve az iménti kezezés.

SZÖGLET 6’
Honvéd
Úgy tűnt, egy védő kezére pattant a labda, a bíró továbbot intett.

4. PERC: Na, csak be kellett írni az előbbi mondatot. Torghelle a tizenhatoson belül mellel Abass elé tette a labdát, az visszapattant elé, azonban belevetődtek a csatár lövésébe. nagy lehetőség volt!

3. PERC: Egyelőre még nem láthattunk nagy helyzetet, egy ízben Danilo húzta meg a jobb szélt, de egy védő kifejelte a centerezést.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
MVM Paks
A vendégek kezdtek.

A Budapest Honvéd a harmadik helyről vág neki a forduló küzdelmeinek, Supka Attila legénységének ugyanakkor kapaszkodnia kell, ugyanis a Győri ETO pénteken a Kecskemét kiütésével már kilenc pontra növelte az előnyét az élen. Nem akármilyen segítség érkezett ugyanakkor Kispestre, ugyanis pénteken bejelentették a magyar válogatott Torghelle Sándor érkezését, a rutinos támadó pedig ott is van a piros-feketék kezdőjében.

 

Az MVM Paks mindeközben visszafogottabban teljesít, Kis Károly csapata ugyanis eddig mindössze kétszer tudott nyerni. A tolnai gárda becsülettel gyűjtögeti a döntetleneket, legutóbb a Péccsel játszott 4-4-es döntetlent egy elképesztően fordulatos mérkőzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik