A színtelen és íztelen por megakadályozza, hogy a szervezetünk lebontsa és felszívja a zsírt, ami segít a túlsúly leadásában. A kísérletekben az algakivonat hatékonyabban gátolta a zsírt, mint a legtöbb fogyókúrás étrendkiegészítő, és majdnem ugyanolyan hatékonyan, mint egy vény nélkül kapható fogyókúrás tabletta. A kísérletek sikere azzal a reménnyel kecsegtet, hogy hamarosan újfajta diétás sütemények, kolbászok és üdítőitalok jelenhetnek meg az áruházak polcain.
Kép forrása: Thinkstock
A reménykeltő anyag az algákban található zselészerű anyag, az alginát, melyet kis mennyiségben már most is használnak jégkrémek, joghurtok és fogkrémek sűrítésére. Néhány vállalat még a sörhabot is kezeli vele, hogy tovább megmaradjon.
A Newcastle Egyetem kutatói most felfedezték, hogy az alginát az egyre jobban terjedő elhízás járvány megfékezésében is segíthet.
Szeretne még többet tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!