Belföld

Túllicitálta riválisát az Oracle

A szoftvercég a hétfői napon jelentette be, hogy szerződést írt alá a Retek Inc. megvásárlásáról. Az Oracle túllicitálta a legnagyobb riválisát, az SAP-t, amely elállt a felvásárlási ajánlatától.

Az Oracle végül részvényenként 11,25 dollárért, azaz összesen mintegy 670 millió dollárért kebelezheti be a Retek-et. Észak-Amerikában az Oracle vezeti az üzleti alkalmazások piacát és célunk, hogy tovább növeljük előnyünket. Az összeolvadás fontos lépés ebbe az irányba, mivel jelentősen erősíti pozíciónkat a kiskereskedelmi szegmensben – mondta Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója. A Retek kifejezetten kiskereskedelmi szoftvermegoldások szállítására szakosodott és olyan ügyfeleket tudhat magáénak, mint a Best Buy vagy a GAP.

Marty Leestma, a Retek elnök-vezérigazgatója szerint az Oracle ajánlata “jó vásár a részvényesek számára”. Leestma elmondta, hogy az igazgatótanács gyűlésén megjelent vezetők mindegyike támogatta az Oracle ajánlatát. A Retek vezetése korábban azt ajánlotta a tulajdonosoknak, hogy fogadják el a német SAP ajánlatát. Az elkövetkező hetek során keményen dolgoznak azon, hogy az összeolvadás semmiképp se legyen hatással a hétköznapi üzletmenetre – hangsúlyozta a Leestma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik