Tech

Nem biztos, hogy Önnél van a hiba, ha eltűnik a wifi

Rendre érkeznek hírek arról, hogy a legutóbbi Windows 10 frissítéssel éppen mi romlott el, a felhasználók egy-egy csomag letöltésével valódi aknamezőn lépdelnek. A szeptemberi KB4515384 –es kóddal ellátott frissítés ugyan orvosolt egy korábban felmerült processzorkezelési bugot, de helyette viszont újabb problémákat okoz egyes készülékeken, többek közt rosszul működő startmenüt, vagy audióval és USB-s eszközökkel kapcsolatos rendellenességeket.

Ezen felül többen is szokatlanul sokat panaszkodnak az internetkapcsolatuk rakoncátlankodása miatt. A Windows Latest szúrta ki a Microsoft egyik alfórumán, hogy a frissített eszközök egy részén telepítés után nem működnek megfelelően a hálózati adapterek. Az érintettek visszajelzései alapján az Intel chipseteit (de az Asus, MSI, Gigabyte által gyártott alaplapokat is említették) használó laptopoknál tapasztaltak ezt. Egész pontosan az Intel Centrino 6205/6235 és a Broadcom 802.11 ac kártyákkal ellátott gépeken merülnek fel összeférhetetlenségi problémák.

A bug létezését a Microsoft is elismerte, egy következő javítással fogják befoltozni. Úgy tűnik, hogy a hálózati illesztőprogramok újratelepítése után sem jobb a helyzet. A felhasználók fórumon megosztott tanácsai szerint a legegyszerűbb, ha az érintettek visszaállítják a rendszert egy frissítés előtti időpontra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik