Foci

Bűnrossz meccsen Újpest-siker

A lila-fehér csapatok összecsapását a védelmi hibák jellemezték, nyert az Újpest a Kecskemét ellen.

A Kecskemét edzőváltás után érkezett a Megyeri útra, ugyanakkor a távozó Török László helyére még csak ideglenesen nevezték ki az eddigi pályaedzőt, Szabó Istvánt, aki már volt, hogy beugrott egy edzőcserét követően.

Az első félidő nagy részében az Újpest birtokolta többet a labdát, de a kecskemétiek is vezettek akciókat: Kabát lövését Borszéki védte, a 23. percben egy méterről maradt ki a hazaiak fejese Aarab részéről, Litsingi is szépen lőtt 15 méterről. A vendégcsapatban először szerepelt a salvadori Burgos, aki rögtön a kezdőben találta magát. Aztán a félidő végén Litsingivel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a kongói értékesítette is a 38. percben.

Az Újpest még az első félidőben fordított: a 43. percben Iandoli adott középre, senki nem figyelt Kabátra, aki két lépésről a kapuba lőtt. A 45. percben aztán ismét Iandoli adott be, Vasiljevicet senki nem őrizte, ő 76 centiről passzolt a kapuba: tragikus kecskeméti védekezés.

A 65. percig kellett várni egy valamirevaló helytre a fordulás után, Litsingi kapta a védők mögött, de Chema Antón az utolsó pillanatban leszedte a lábáról a labdát. Borzalmas meccs volt, ezt le kell jegyeznünk, a csapatok elképzelés nélkül passzolgattak és futkároztak össze-vissza.

A végén volt még két nagy helyzete a KTE-nek, majd egy ostoba játékosa, Ramos, aki rövid időn belül két sárgát összeszedve kiállíttatta magát. A 87. percben Balogh Balázs lőtt nagy kapufát, az Újpest szerezte meg a három pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló

Újpest – KTE-Phoenix Mecano 2-1 (2-1)

Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, vezette: Vad II. István

Újpest: Balajcza – Szélesi, Aarab, Chema Antón, Iandoli – Remili (Simon K., 57.), Proesmans, Vasiljevic, Christ (Stanisavljevic, 75.)– Kabát (Zaris, 89.), Balogh B.. Vezetőedző: Jos Daerden

KTE-Phoenix Mecano: Borszéki – Koszó, Vaskó, Balogh B., Mohl – Ramos, Savic – Pekár (Jorginho, 70.), Litsingi, Balázs (Forró, 60.) – Burgos. Vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: Kabát (43.), Vasiljevic (45.), illetve Listingi (38., 11-esből)

Sárga lap: Vasiljevic (66.), illetve Pekár (60.), Ramos (78.)

Piros lap: Ramos (85.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik