Forma-1

Pár perc telt el az időmérőből, Kubica autója rögtön kigyulladt

Maratoni Q1 jött össze a Belga Nagydíj időmérő edzésén. Az első etapban ugyanis a két Williamses autó gurult csak ki a pályára, George Russell egy kör után vissza is tért a boxba, Robert Kubica viszont ezután hajtott ki a garázsból.

Csakhogy nem volt sok öröme a vezetésben, szinte rögtön lángra kapott az autó, ezért két perccel az időmérő kezdete után már félre is kellett állnia és a bírók megállították a Q1-et.

A kényszerpihenő egyébként kapóra jött a Mercedesnek, mivel az autóját két órával kezdés előtt összetörte Lewis Hamilton és a szabályok értelmében addig lehet lakatolni a kocsit, amíg ki nem gurul Q1-re. Mivel ez a balesetnél még nem történt meg, a piros zászló ideje alatt még a szerelők bütykölhettek az autón.

Lewis Hamilton a harmadik szabadedzésen beleszaladt a falba
Csúnya hibát követett el a világbajnoki címvédő, néhány órával az időmérő előtt széttörte a kocsit.

Végül tíz percet állt az időmérő, majd szinte az egész mezőny egyszerre ment ki. Nem meglepő módon az eddigi szabadedzések után is a két Ferrari volt a leggyorsabb, Max Verstappen viszont az utolsó pillanatban tudott mért kört autózni, mivel a motorral akadtak gondjai. Piros zászlóval is zárult a Q1, ezúttal Antonio Giovinazzi autója kezdett el durván füstölni és pont a célvonalnál kellett oltani az autót, így egy perccel megrövidült az első szakasz, több pilóta így nem fejezhette be utolsó körét.

Kiemelt kép: formula1.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik