Tomahawk Steak
Hozzávalók:
- 1 kg Tomahawk steak
- só
- bors
A steak elkészítése:
A húst jó alaposan megsózzuk, borsozzuk és mindkét oldalán megkérgezzük. Oldalanként, mérettől függően 3-5 percig sütjük, majd letakarva félretesszük pihenni. Ezután gyorsan visszatesszük a grillre, átforrósítjuk, majd a házilag készített fűszervajat teszünk rá, és mikor ez lágyan elolvad, akkor a csontról levágjuk a húst és felszeleteljük.
Jack Daniel’s fűszervaj
Hozzávalók:
- 2db salotta hagyma
- 1dl Jack Daniel’s whiskey
- 20dkg vaj (szobahőmérsékleten felolvasztva)
- csipet só
- őrölt bors
- ½ evőkanál vágott snidling
- ½ evőkanál vágott koriander
- 1 csepp tabasco
- pár csepp Worchestershire szósz
- ½ teáskanál dijoni mustár
A fűszervaj elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk és egy kis tálba tesszük, majd ráöntünk 1dl Jack Daniel’s whiskeyt. Ezután 1 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük. A vajat habosra verjük, majd mindent hozzáadunk és feltekerjük fóliába, ezután fagyasztva tartjuk a tálalásig. A steak mellé kísérőnek Gentleman Jack whiskeyt ajánlunk.