Sport

Vizes vb: óriási meglepetésből jön a magyar pólósok ellenfele

Ausztrália lesz a magyarok ellenfele a kvangdzsui világbajnokság olimpiai kvalifikációs férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében. A vasárnapi középdöntőben Ausztrália egyértelműen esélytelenebbnek számított, ennek ellenére 5-3-ig végig vezetett Montenegró ellen, akik ekkor elkapták a fonalat, négy gólt dobtak zsinórban és 7-5-re megléptek. Ausztrália azonban a végül négy gólig jutó Kayes főszereplésével az utolsó negyedben visszavetette a vezetést, így Radovics gólja csak az egyenlítésére volt elegendő. A rendkívül fordulatos meccsen végül az „auszik” jöttek ki jobban az ötméteresekből és felülmúlták mumusunkat, Montenegrót

A montenegrói vízilabda válogatott 2018. nyarán pont ellenünk nyerte meg ötméteresekkel a Budapesten megrendezett Világliga nyolcas szuperdöntőjét. Sosem vívtunk könnyű meccseket a jugoszláv iskola képviselőivel, így tán kijelenthető, kedden tíz órakor egy fokkal könnyebb dolga lesz a negyeddöntőben Märcz Tamás válogatottjának az ausztrálok ellen.

Még akkor is igaz ez az állítás, ha tudjuk, a magyar és az ausztrál válogatott alig napra pontosan egy hónapja a világliga idei, belgrádi szuperdöntőjében találkozott egymással, az ausztrálok akkor a negyeddöntőben  ötméteresekkel diadalmaskodtak ellenünk és kiejtettek minket. Bizakodásunkra az ad okot, hogy a belgrádi csapat kifejezetten próbajellegű volt, a kapitány számos olyan játékost bevetett, aki most nin itt Kvangdzsuban. Hovatovább az akkori magyar csapatból csak Bátori Bence szerepel most is Märcz Tamás együttesében.

A nap második középdöntős meccsén Görögország 11-9-re legyőzte az Egyesült Államokat, így a negyeddöntőben Olaszországgal játszhatnak.

Vizes vb, férfi vízilabda

a 13-16. helyért:
Kazahsztán-Koreai Köztársaság 17-4 (4-1, 4-2, 7-0, 2-1)
Brazília – Új-Zéland 12-8 (2-1, 6-4, 2-2, 2-1)

a negyeddöntőbe jutásért:
Ausztrália-Montenegró 13-11 (3-1, 2-3, 2-4, 2-1, 4-2) – ötméteresekkel
Görögország-Egyesült Államok 11-9
Később:
Spanyolország-Japán 10.00
Dél-afrikai Köztársaság – Németország 11.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik