Tech esport

Bemutatták a Nintendo Switch olcsóbb, kisebb változatát

Már egy ideje szóltak róla pletykák, hogy a Nintendo idén egy olcsóbb Nintendo Switch változatot dobhat a piacra, most pedig végre minden kiderült: szeptemberben érkezik a Nintendo Switch Lite. Külsőben annyiban érhető tetten a változás, hogy az eredetileg 6,2 hüvelykes kijelző már 5,5 hüvelykes és rendes D-pad került az eszközre. A könnyítés nem csak az árcímkének tesz jót, de az üzemidőnek is, mivel azt sikerült 3-7 órára sikerült bővíteni a 2,5 – 6,5 óráról.

Az olcsóbb, lájtosabb konzolt viszont csak handheld módban lehet használni, azaz nem köthetjük tévére, hogy helyi LAN-módban mérkőzzünk meg másokkal, így értelemszerűen a piacon lévő játékok közül is azokat a címeket választhatjuk rá, amiknek van ilyen módjuk. Különösen csavar, hogy bár leválasztható Joy-Con irányítók nincsenek a kütyün, külön lehet hozzá csatlakoztatni, ilyenkor tabletop módban funkcionál.

Aki képes vállalni a fentebb említett kompromisszumokat, az 100 dollárt spórolhat meg magának, mert a Lite variáns mindössze 199,99 dolláros árcímkét kapott az alapmodell 299,99 dolláros kezdőára helyett. A konzolt szeptember 20-tól lehet megvásárolni háromféle árnyalatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik