Élet-Stílus

Az ételek is lehetnek drogok

Az Ohiói Egyetemen keresték a választ arra, hogy az olyan ételek, mint a kávé és a csokoládé, miért hatnak a hangulatunkra.

A New York Post idézte a kutatást vezető orvost, Gary Wenket, aki szerint ma már nehezen megkülönböztethető, hogy mi az étel és mi a drog. Az Ohiói Egyetem professzora szerint ma már természetes dolgok is lehetnek drogok, hiszen ahogy az alkohol vagy a cigaretta, az ételek és a fűszerek ugyanígy izgathatják, de nyugtathatják is az agyat.

A szakértők megállapították azt is, hogy a különböző ételek az agy különböző területeit stimulálják azzal, hogy növelik a dopamin- és szerotoninszintet, amivel hozzájárulnak a jókedvhez. Ennek azonban a kutatók szerint árnyoldala is van, bizonyos aminosavak hiánya ugyanis depresszióhoz, szélsőséges esetben akár őrültséghez is vezethet.

AJÁNLOTT LINKEK:

Miért lesz jobb a hangulatunk a kávétól? (Lifenetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik