Tech

8 nap alatt egymillió fogyott a szuperolcsó Xiaomi Mi Band 4-ből

A kínai Xiaomi nemcsak az olcsó, de minőségi okostelefonok piacán igyekszik minden évben nagyot durrantani, de odafigyelnek a hordozható eszközök piacára is. A Mi Band néven futó okoskarkötőjük az elmúlt években hatalmas népszerűségre tett szert, ami nem meglepő, hiszen a cég jól működő hardvert kínál kifejezetten barátinak mondható áron. A megjelenésekor mindössze 14 000 forintba kerülő Mi Band 3-ról mi is elismerően nyilatkoztunk a tesztünkben, és az idei modell, a Mi Band 4 is hatalmas sikerre számíthat, hiszen a Xiaomi nemzetközi szóvivője, Donovan Sung a Twitteren jelentette be, hogy mindössze 8 nap alatt egymillió példányt szállítottak le a kütyüből.

Mindenki ezt az okoskütyüt veszi, el is mondjuk, hogy miért
Három hét alatt egy milliónál is több Xiaomi Mi Band 3 fogyott, nem véletlenül, hiszen egy kiváló okoskarkötőről van szó. Teszt.

Az idei változat nagy újdonsága, hogy már színes AMOLED érintőkijelzővel van felszerelve, emellé 50 méterig vízálló, van benne Bluetooth 5.0 és 6 tengelyű mozgásérzékelő szenzor. Az utóbbinak hála a gyártó szerint a karkötő képes négy úszásnem felismerésére, és a vízben is pontosan méri az aktivitást, akár csak beltéri és kültéri futás, torna, biciklizés és sétálás közben.

A Mi Band 4 alap változata 135 mAh-es akkumulátorral van felszerelve, ami akár 20 napig is bírja töltés nélkül, ugyanakkor a kütyü kapható olyan verzióban is, amiben már NFC chip is található – ebben egy 125 mAh-es aksi kapott helyet, ami a gyártó ígérete szerint 15 napig képes energiával ellátni a karkötőt. Árban ráadásul idén sem szaladt el a Xiaomi, hiszen a normál változat nagyjából 24 dollárba kerül (kb. 7000 Ft), míg az NFC-vel szerelt változatért 33 dollár körüli összeget (kb. 10 000 Ft) kérnek – nem is csoda, hogy nyolc nap alatt egymilliót rendeltek belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik