A kiváló minőségű tokaji bor védelmére és képviseletére, 1995-ben jött létre a Tokaj Reneszánsz – Tokaji Nagy Borok Egyesülete, mely minden évben megrendezi a borok aktuális évjáratának bemutatóját. Idén az Egyesület 16 pincészete 50 féle bort kínál az ínyenceknek. Az új, 2006-os évjárat legjobb aszúit Molnár Péter, előadással egybekötött mesterkurzusán ízlelhetik meg az érdeklődők.
Az eseményen Litauszki Zsolt, a Bib Gourmand 21 étterem többszörös díjnyertes séfje és Christophe Deparday francia mesterszakács, a Pierot Étterem új séfje mutatja be, hogy milyen ételeket képzelt el a különböző tokaji borokhoz. Az eseményhez csatlakozik a hazai blogszcéna három gasztrobloggere is (Chil&Vanília, Fűszer és lélek, valamint a Malackaraj), akik szintén szabadjára engedik majd a képzeletüket arról, mi kerüljön a tányérra a tokaji borok mellé. Jegyet érdemes már jó előre igényelni, mert a mesterkurzusra csak korlátozott számban van hely.
Ajánlott linkek:
Jegyigénylés
Tokajról és borokról bővebben (Polc.hu)
Tokaj Reneszánsz – Tokaji Nagy Borok Egyesülete