Élet-Stílus

Két napig fel sem tűnt a rendőröknek, hogy kirabolták a rendőrkapitányságukat

Valahol érthető. Mégis ki merészelne betörni a rendőrségre? Mondjuk két nő, Indiában.

Egy indiai rendőrkapitányság rendőrei majdnem két napon át észre sem vették, hogy betörők rabolták ki őket – írta a Hindustan Times. Az indiai lap cikke szerint a betörők május 18-án este törték fel Sahibabad város rendőrkapitányságán a bűnügyi raktárt, de ezt május 20-áig senkinek sem tűnt fel.

A beszámoló szerint a betörők 90 darab nagy- és kisméretű akkumulátort, két gázpalackot, lefoglalt mobiltelefonokat, négy biztonsági kamerát és egy járművet vittek magukkal a raktárból. Valamint több felszerelést két autóból, ami a rendőrkapitányság területén parkolt.

A betörést május 20-a reggelén vette észre a raktáros, miután észrevette, hogy az ajtózár nem működik. Amikor több kollégájával kinyitotta az ajtót, akkor vették észre, hogy több tárgy is hiányzik. A pontos listát még nem hozták nyilvánosságra.

A rendőrség közlése szerint két nőt már letartóztattak az esettel kapcsolatban, és az ellopott tárgyak egy része is előkerült. Ugyanakkor még újabb letartóztatásokra számítanak, mert erős a gyanú, hogy a több ember is részt vehetett a betörésben.

A rendőrök azzal magyarázkodtak, hogy a kapitányság főbejáratánál földmunkákat végeztek, és amiatt kinyitottak egy oldalsó bejáratot, és a betörők feltehetően azon át jutottak be észrevétlenül az épületbe. Valamint hozzátették, hogy a választások miatt nem volt elég emberük, mert sok rendőr máshova volt vezényelve.

A kiemelt képen indiai rendőrök Újdelhiben, 2012 június 30-án Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik