Élet-Stílus

Luxuslakásokat bocsát a hajléktalanok rendelkezésére Cardiff városa

A vadonatúj lakásokat konténerekből alakítják ki.

Nem mindennapi módon szállt be a walesi Cardiff a hajléktalanság elleni küzdelembe. A Mirror közlése szerint a város önkormányzata egyszerű szállítókonténereket alakíttat át igazi luxuslakásokká, amelyeket többek között napelemekkel és beépített tűzoltó rendszerrel is felszerelnek.

A helyszíni előkészítő munkálatok ebben a hónapban kezdődnek, a konténerek szállítását júniusra tervezik, és ezt követi majd egy 20 hetes építési időszak.

Kath Palmer, a Cadwyn Housing vezérigazgatója és a projekt felelőse azt mondta,

megoldást kellett találnunk a városban élő hajléktalanok lakhatási problémáira, különösen a családok esetében. Ez még nem a végleges megoldás, azon még dolgozunk, de addig is találtunk módot az ideiglenes elhelyezésre.

A projekt keretében hét darab kétszobás és hat darab egyszobás lakást alakítanak ki. A kétszobás, elsősorban családok számára fenntartott  lakások közvetlen közelében biztosítanak egy kertet is, hogy a gyerekek tudjanak hol játszani, az első emeleti egyszobás lakások pedig a tervek szerint tetőterasszal is rendelkeznek majd.

Lynda Thorne, a városi tanács lakhatási és közösségi kabinetjének tagja üdvözölte a döntést, mivel a szállítókonténerek költséghatékony megoldást jelentenek a város lakóinak lakhatási problémáira.

 

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik