Sport

Szabó Szebasztián kockáztat azzal, hogy magyar színekben fog úszni

Ahogy írtunk róla, Szabó Szebasztián döntött és a jövőben a szerb helyett magyar színekben szeretne versenyezni. A 23 éves úszó jelezte is ezt a szerb szövetségnek, amely partner a dologban, a szükséges dokumentumok elkészültek.

Édesapám magyar, én magyar állampolgár is vagyok, a sportállampolgárság elsősorban érzelmi kérdés és döntés. Nagyszerű közösségbe kerültem Győrben, hosszú távra tervezek itt

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szabó, aki nemrég nagy meglepetésre megnyerte a 100 pillangót az országos bajnokságon.

A Magyarországon élő és itt is készülő sportoló egyébként kockáztat az országváltással, mert bár a nyári világbajnokságon elindulhat, a jövő évi, tokiói olimpián nem biztos, ugyanis az általános szabály az, hogy három évvel a játékok előtt lehet váltani. Erre is határozottan válaszolt:

Tudom, mit vállalok, tisztában vagyok a kockázattal, azzal, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságé a döntés. Huszonhárom éves vagyok, nem egy évre tervezek az úszósportban.

Mivel megnyerte a 100 pillangót az ob-n, ráadásul a világ idei legjobb idejével, adná magát, hogy a vébén ezen a távon induljon, de Sós Csaba szövetségi kapitány már akkor jelezte, amikor még csak felmerült, hogy Szabó átigazol, hogy Milák Kristófé és Cseh Lászlóé ez a szám Kvangdzsuban. Szabóra a kapitány 50 pillangón és a váltó tagjaként számítana, amit a sportoló elfogad.

A szövetségi kapitány vezeti a válogatottat, bárhogy is dönt, aszerint cselekszem. A magyar úszósport nagy család, nem hiszem, hogy bárkivel is konfliktusom lesz, ha mégis, azt házon belül kezeljük majd.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik