Nagyvilág

Túszokat ejtett egy fegyveres Délnyugat-Franciaországban

Helyi sajtóértesülés szerint a túszejtő és egy bolttulajdonos konfliktusa állhat a háttérben.

Helyi sajtójelentések szerint öt embert ejtett túszul egy fegyveres Franciaország délnyugati részén, a toulouse-i repülőtér közelében található Blagnac egy dohányboltjában. A Telegraph azt írja, a túszejtő azzal fenyegetőzik, hogy rálő a rendőrökre, ha megpróbálják megközelíteni a körbekordonozott üzletet.

A fegyveres túsztárgyalót kért, és azzal fenyegetőzött, hogy megöl egy túszt, ha nem viszik hátrébb a kordont. Rendőrségi források szerint nem terrorcselekmény, hanem félresikerült rablás történhetett. A helybelieket felszólították a hatóságok, hogy maradjanak otthonaikban, és húzzák le a redőnyöket.

Frissítünk!

Az MTI idézi a La Dépeche du Midi című helyi lapot, amely úgy tudja, a túszejtő és az üzlet tulajdonosa közötti személyes konfliktus állhat a támadás hátterében. A kiérkező kommandósok szerint nem öt, hanem négy túsz van a boltban.

Később azt is közölték, hogy a támadó 17 éves, és korábban már volt dolga a rendőrséggel. A polgármester elmondta: a népszerű boltnak mintegy negyven éve ugyanaz a tulajdonosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik