Belföld

Fegyveres rablás és túszejtés az Üllői úton

A vádirat szerint az 51 éves Sz. Gábor tavaly januárban elhatározta, rabolni fog, hogy fedezze a megélhetését. Ennek érdekében bement egy Üllői úton található autókereskedésbe, ahová egy gumilövedékes forgópisztolyt, illetve gyorskötözőt is magával vitt.

A rabló a pisztolyt a kereskedésben dolgozó férfira tartotta, és megkérdezte, mennyi pénz van a széfben. A dolgozó azt válaszolta, hogy az üzletben nincs széf, csak a saját készpénze, így a rabló ennek az átadását követelte. A dolgozó oda is adta a pénztárcáját, benne több tízezer forinttal, amelyet a férfi eltett.

Ezt követően a szomszédos helyiségben a földre hasaltatta az alkalmazottat, és a nála levő gyorskötözővel hátrakötötte a kezeit, majd megkísérelte elvenni gépkocsijának a kulcsát. A tettest ebben megzavarta a férfi helyszínre érkező két – köztük egy kiskorú – hozzátartozója.

Az 51 éves férfi a hozzátartozókat is arra kényszerítette, hogy feküdjenek a földre, majd a forgópisztollyal legyező mozdulatokat téve távozott, miközben szóban is megfenyegette a sértetteket, hogy ne hagyják el a helyiséget.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve márciusban elfogták Sz. Gábort. A férfi budapesti lakásán a rendőrök házkutatást tartottak, ahol megtalálták a rabláskor viselt ruháját és az elkövetésnél használt fegyvert is.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette és háromrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságra. A letartóztatásban lévő férfi, akár 20 év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik