Kultúra

Megszüntették a filmes közalapítványt

Az MMKA adósságállománya a felelőtlen gazdálkodásnak köszönhetően olyan mértékű, amelyet nem lehet konszenzusos úton konszolidálni.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány április 30-ával való megszüntetéséről a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium adott ki sajtóközleményt.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata a közlemény szerint az alábbi szabálytalanságokat találta a közalapítványnál: költségvetési fedezet nélkül aláírt támogatási szerződések, szabályellenes működés, állami támogatások terhére felvett banki hitelek, ebből adódóan 10,6 milliárd forintnyi adósság.

“az MMKA adósságállománya a felelőtlen gazdálkodásnak köszönhetően olyan mértékű, amelyet nem lehet konszenzusos úton konszolidálni, és a magyar állam jelenlegi költségvetésében sincs fedezet az adósság teljes kiváltására. Ezért a kormány úgy döntött, hogy a Magyar Mozgókép Közalapítványt megszünteti, és feladatait a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos által kialakított új struktúrában helyezi el, ezzel biztosítva a fontos feladatok hatékonyabb ellátását”- áll a közleményben.

AJÁNLOTT LINK:
Megszüntették a Magyar Mozgókép Közalapítványt (origo.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik