Belföld

„Írástudatlanként nehezen vezethette az Iszlám Állam egységeit” a Budapesten elfogott férfi

Ügyvédje szerint ingatag lábakon áll a gyanú F. Hasszán ellen.

Ügyvédje szerint „meglehetősen ingatag lábakon áll” a gyanú az Iszlám Állam Budapesten elfogott állítólagos vezetőjével szemben – Kelen László erről a Népszavának nyilatkozott.

A 27 éves szír F. Hasszánt azzal gyanúsítják, hogy a terrorszervezet magas rangú vezetőjeként három éve húsz ember kivégzésében vett részt Homsz városában. Az ügyvéd szerint az ezt igazoló fényképek elmosódottak, igazságügyi szakértőnek kell vizsgálnia, hogy valóban ő látható-e rajtuk. Kelen úgy véli, az is F. Hasszán ártatlanságára utal, hogy analfabéta, iskolázatlan ember, írástudatlanként viszont nehezen vezethette az Iszlám Állam egységeit.

Az ügyvéd azt mondta, június végéig is bent tarthatják a férfit, akire Belgiumból is érkezett terhelő vallomás. Egy fedett tanú fényképekkel próbálja igazolni, hogy F. Hasszán részt vett a homszi mészárlásban – árulta el Kelen. Hozzátette, ha bebizonyosodik védencének bűnössége, az életfogytiglani szabadságvesztést is indokoltnak tartja, de arról is beszélt, hogy ha a férfi története bizonyítható, az tisztázni fogja őt a terrorcselekmények gyanúja alól. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik