Belföld

Kommandósok vitték tárgyalására a Budapesten elfogott ISIS-terroristát

A Blikk beszámolója szerint vasárnap reggel kilenckor elkezdődött F. Hassan tárgyalása a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Fő utcai épületében. A férfi kommandósok gyűrűjében érkezett, nem sokkal a tárgyalása megkezdése előtt.

Frissítés: Kora délután Ibolya Tibor fővárosi főügyész közölte, hogy a terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfit előzetes letartóztatásba helyezték egy hónapra.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A gyanú szerint F. Hassan részt vett az Iszlám Állam által végrehajtott szíriai lefejezésekben, továbbá Magyarországra utazása előtt a 2016-ban Görögországban benyújtott menekült kérelme alapján kiállított menekült úti okmány felhasználásával Európa több országában is megfordult.

Az elfogott férfi az M1 szerint az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetője volt. F. Hassan a terrorszervezet emírjeként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított.

Kelen László az M1 szombati híradójában úgy fogalmazott: elég súlyos terrorista váddal illetik ügyfelét.
Azt mondta: a bizonyítékokat még ellenőrizni kell. A vád alapját több titkosszolgálati forrásból származó információ adja, ügyfele viszont kiáll az ártatlansága mellett – közölte az ügyvéd.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik