Nagyvilág

Ciszjordániai merénylet: egy halott, sok sérült

Az izraeli biztonsági erők nagy erőkkel keresik a palesztin ámokfutót.

Egy ember meghalt, többen súlyosan megsebesültek egy ciszjordániai fegyveres merényletben – jelentette a katonai rádió.   A merénylő szemtanúk szerint az Ariel telepes városhoz vezető bekötő út kereszteződésében megkéselt egy őrködő katonát, elvette a fegyverét, majd tüzet nyitott az arra autózó izraeli civilekre.

Később a Tel-Aviv felé vezető úton több arra elhaladó autó utasaira is rálőtt, elrabolt egy autót és elhajtott a következő kereszteződéshez. Ott is lövöldözött, megsebesített egy katonát és továbbhaladt Barkan ipartelep felé. Az izraeli biztonságiak lezárták a környékbeli palesztin falvakhoz vezető bekötőutakat, a közeli gyártelep kapuit.

A katonai rádió tűzharcról számolt be az iparnegyed környékén, ahol főként palesztinok dolgoznak. Az utat lezárták a forgalom elől, felszólították a környező településeket, hogy zárják le a hozzájuk vezető utakat. A palesztin támadó egy tévé helyszíni beszámolója szerint autóját hátrahagyva a fegyverrel elmenekült.

Az izraeli biztonsági erők jelentős erőkkel körülvették a közeli palesztin falvakat. A sebesülteket a legközelebbi, Petach Tikván lévő Beilinson kórházba vitték. Legutóbb tavaly októberben történt terrormerénylet Ciszjordánia ezen a részén, akkor egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, és megsebesített egy harmadik alkalmazottat. (mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik