Kultúra

Tarolt a mozikban A kaptár – Túlvilág

A 3D-s horror Milla Jovovich-csal a főszerepben az első hétvégén 73 millió dollárt kaszált.

A háromdimenziós A kaptár – Túlvilág nemcsak az észak-amerikai mozikban aratott elsöprő győzelmet a hét végén, hanem a tengerentúli piacokon is jól szerepelt. Az előzetes becslések szerint Paul W. S. Anderson hétvégén debütált horrorjának globális összbevétele túlszárnyalta a 73 millió dollárt (16 milliárd forintot). Ebből az észak-amerikai mozik 27,7 millió dolláros (6,1 milliárd forintos) jegybevételt kasszíroztak, a 29 országból összeadódó nemzetközi bevétel pedig elérte a 45,5 millió dollárt (10 milliárd forintot). A videojátékból született produkció Japánban, Oroszországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában is a kasszasikerlista élére került.

A Milla Jovovich főszereplésével készült zombis filmsorozat korábbi részei is sikeresek voltak, de a legfrissebb 3D-s technikával leforgatott új epizód nyitott mind közül a legjobb eredménnyel.

A kasszasikerlista második helyét a bankrablós Takers érte el 6,1 millió dollárral (1,34 milliárd forinttal), a harmadik helyre George Clooney bérgyilkosthrillere, Az amerikai került 5,9 millióval (1,3 milliárd forinttal), a negyedik Robert Rodriguez Machete című akciófilmje lett 4,2 millióval (927 millió forinttal), az ötödiknek pedig Drew Barrymore románca, a Hétmérföldes szerelem zárkózott fel 3,8 millió dollárral (840 millió forinttal).

A kaptár – Túlvilág a magyar mozikban is jól szerepelt: szeptember 9. és 12. között 35.683-an váltottak rá jegyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik