Tech

Nem csak a fényképezés terén lehetnek ütősek a Huawei P30 telefonok

A Huawei március 26-án rántja le a leplet a P30 termékcsaládról, aminek tagjairól egy ideje már biztosan tudható, hogy nagyon komoly képességekkel bíró Leica kamerákkal lesznek felszerelve. Mivel a hivatalos bemutatótól már csak napok választanak el minket, így a gyártó beindította a marketinggépezet rakétáit, és közzétettek egy videót, ami konkrétumokat ugyan egyáltalán nem árul el az új készülékekről, ugyanakkor azonnal beindítja a spekulációkat a március végén érkező telefonokkal kapcsolatban.

A közel negyven másodperces klipben ismét felbukkan a Hold, ami egyértelműen a P30 mobilok egyik legfontosabb új képességére, a korábbinál sokkal jobb zoomolásra koncentrál, és ezzel kapcsolatban a cég marketingigazgatója, Clement Wong nyilatkozta azt, hogy a Huawei P30 Pro egy új, periszkópos rendszerű „superzoom” kamerát is kap. Ennek a készüléknek a hátlapján már négy egység kap helyet, és a videóban felbukkanó, különböző formákat kiemelő jelenetek arra utalnak, hogy különösen fontos szerep jut majd a ToF szenzornak is, aminek a még jobb arcfelismeréshez lehet köze.

Amire érdemes még odafigyelni a felvételen, hogy a 18. másodperc környékén a grafika és az aláfestő zene is arra utal, hogy a Huawei a P30 modelleknél már a hangzásra is komolyan oda fog figyelni: nincs kizárva, hogy az LG nyomába lépve olyan képességekkel ruházzák fel az új készülékeket, hogy normális hangszóróként is megállják a helyüket a mindennapokban. Mindez persze még csak találgatás, de az biztos, hogy a kiemelkedő fotós képességek mellett valami más is lesz a Huawei tarsolyában – március 26-án minden kiderül, már nem kell sokat várni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik