Sport

Elfogytak a jelzők: Federer 100. tornagyőzelmét aratta

A második helyen kiemelt Roger Federer nyerte a dubaji keménypályás tenisztornát, miután a döntőben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt.

A 37 éves svájci klasszis ezzel pályafutása 100. ATP-tornagyőzelmét aratta, aminél csak Jimmy Connorsnak van több (109) az open érában.

A Fucsovics Mártont a negyeddöntőbőben legyőző Federer egy brékkel kezdte a meccset, ezt az előnyt pedig meg is tudta őrizni az első szettben, amelyet végül 37 perc alatt nyert meg 6-4-re. A játékrész utolsó gémje során volt a legnagyobb csata: Federer már negyven-semmire is vezetett, ám Cicipasz innen visszajött, olyannyira, hogy két bréklabdája is volt. A svájci ezeket hárította, majd a negyedik játszmalabdát már értékesíteni tudta.

Roger Federer: Márton a következő években is meghatározó teniszező lesz
Annál nagyobb dicséretet, elismerést nem nagyon kapott mostanában magyar teniszező, mint amilyenben a svájci klasszis részesítette Fucsovicsot.

A második játszma az adogatásokról szólt, viszonylag simán hozta mindenki a saját szerváját. 4-4-es állásnál, harminc-semminél Cicipasz megremegett, Federer pedig a lehető legjobbkor nyert gémet fogadóként. A következő játékban Roger Federer a tornagyőzelemért adogathatott, még csak pontot sem veszített a játék során.

Roger Federer eddigi ATP-tornagyőzelmei:

  • Grand Slam – 20
  • Világbajnokság – 6
  • ATP 1000-es – 27
  • ATP 500-as – 22
  • ATP 250-es – 25

Eredmény – ATP-torna, Dubaj, döntő

Roger Federer (svájci, 2.) – Sztefanosz Cicipasz (görög, 5.) 6-4, 6-4

Nyitókép: Francois Nel/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik