Belföld

M6-os tender: tárgyalásos úton folytatják

A határidő lejártával a kormány szerdai ülésén kellett volna döntenie, hogy a pályázó konzorciumok közül melyik nyeri az M6-os autópálya 22 évre szóló építési és üzemeltetési koncesszióját – írja a Népszabadság.

A Népszabadság értesülései szerint a kormány úgy döntött, hogy a legjobb ajánlatot adó befektetőcsoport kiválasztása helyett, az M6-os tenderét a nemzetközi gyakorlatban elfogadott tárgyalásos úton folytatják, és a gazdasági tárca mindkét – a szakértők szerint – előnyös ajánlatot adó konzorciummal felveszi a kapcsolatot.

A tárgyalásokon a legkényelmesebb helyzetben látszólag az értékelő-bizottság által a kedvező pénzügyi ajánlata miatt az első helyre sorolt – német és osztrák – befektetők által életre hívott, M6 Duna Autópálya Konzorcium lesz, amely szinte kizárólag új piacra lépőkből áll (Bilfinger Berger BOT GmbH-t, Porr Infrastruktur GmbH-t, Swietelsky International Baugesellschaft mbH). A Dunamenti Autópálya Konzorcium ezzel szemben pályázata műszaki tartalmával, valamint az üzemeltetéshez és fenntartáshoz kapcsolódó vállalásaival tett megfontolandó ajánlatot.

A lap értesüléseit sem a pénzügyi sem a gazdasági tárca nem kommentálta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik