Belföld

Csütörtökig zárva a lábatlani óvoda és iskola 

185 gyereket döntött le a hányással, hasmenéssel járó betegség. A tömeges rosszullét miatt kedden és szerdán rendkívüli szünet lesz.

Két lábatlani óvoda és az általános iskola sem nyit ki –  mondta el a város polgármestere. Dinnyés István közölte: a Zengő óvoda és bölcsőde két telephelyén 80 gyerek és a dolgozók fele, az Arany János általános és művészeti iskolában 105 gyerek hiányzik a hányással és hasmenéssel járó betegség miatt.

Valamennyien szombat reggelre lettek rosszul. Korábban az óvoda vezetője, Ráczné Fülöp Erzsébet azt mondta, hogy  Hozzátette, többen arra gyanakodtak, hogy az étel okozta a tüneteket, de ez nem egyértelmű, mert olyanok is megbetegedtek, akik nem ettek az ételből és azok között is vannak tünetmentesek, akik fogyasztottak belőle.

A kormányhivatal a közétkeztetést végző Bartos Kft.-nél, valamint az intézmények tálalókonyháiban ellenőrzést végzett, az érintett dolgozóktól pedig mintát vett. Az ételmintákat laboratóriumban vizsgálják, az intézményeket fertőtlenítik. A vizsgálat végéig más szolgáltató látja el a közétkeztetést – ismertette a polgármester. (mti)

Kiemelt kép: lábatlan.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik