Sport

A dánok kapusára készülni sem lehet?

Vladan Matics szövetségi kapitány szerint Jannick Green kapus nyerte meg az olimpiai bajnok Dánia csapatának a magyar válogatott elleni mérkőzést a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában.

Nagyon jó mérkőzés volt, de nagyon sajnálom a második félidőt, mert Jannick Green megállított minket. Nem a dán védelem, hanem Green. Most ő hozta a hazaiaknak a két pontot. Megpróbáltunk felkészülni rá, de én is játékos voltam, tudom, hogy hiába mond bármit az edző, ha jön a helyzet, néha megáll az ész és megáll a kéz, szóval nem könnyű. Fantasztikus kapusról van szó

– nyilatkozta az edző a szombaton 25-22-re elveszített herningi meccs után.

A Magdeburg kapusa a 16. percben lépett pályára, és 28 lövésből 12-t védett. A magyarok január elején két edzőmérkőzést is játszottak Dániában, az elsőn teljes egészében, a másodiknak pedig a második félidejében védett Green, és azon a két találkozón is bravúrosan teljesített.

A magyarok két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zárták a csoportkört Koppenhágában, a középdöntőben pedig vasárnap 18 órától az Afrika-bajnok Tunéziával, míg szerdán az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával találkoznak.

Végeredmény – Kézilabda-világbajnokság, középdöntő

Magyarország – Dánia 22-25 (10-15)
Herning, 15000 néző, v.: Schulze, Tönnies (németek)

lövések/gólok: 40/25, illetve 38/22
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 1/0
kiállítások: 12, illetve 10 perc

Nyitókép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik