Belföld

Eszméletlenre verte, megalázta, mert nem akart szeretkezni vele

Tizenkét év börtönbüntetést kapott az a hajdúsági férfi, aki egészen brutális módon elbánt egy nővel, amiért nem akart lefeküdni vele. A Debreceni Ítélőtábla emberölés kísérletében és szexuális erőszak bűntettében is bűnösnek találta, és 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 5 év 8 hónap börtönre ítélte T. S. Z-t tavaly nyáron. A bíróság akkor még felmentette a szexuális erőszak vádja alól. Az ítélet ellen az ügyész a szexuális erőszak bűntettében való bűnösség megállapításáért, az élet elleni bűncselekmény eltérő minősítése miatt, a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében és kiutasítás alkalmazásáért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi hosszabb ideje él Magyarországon. Élettársi kapcsolatban élt, és az asszonnyal közösen nevelték annak korábbi kapcsolatából született 4 gyermekét.

Az asszony 2016-ban lapátra tette a férfit a csavargó életmódja miatt. A férfi azonban a szakításuk ellenére is rendszeresen meglátogatta a volt élettársát és a gyerekeit.

A férfi egy augusztusi napon találkozott a sértettel és egy ismerősével Debrecen belvárosában. Elmentek alkoholt venni és azt közösen megitták. A nő – bár ismerőse kérte, hogy menjenek tovább -, a férfival maradt. A férfi meghívta ideiglenes lakhelyére a nőt, ahol tovább italoztak.

Az erősen ittas állapotban lévő nőnek a férfi felvetette, hogy szeretkezhetnének, azonban a nő vonakodni kezdett. A férfi ekkor úgy megverte, hogy a nő elvesztette az eszméletét. A férfi ezt követően meztelenre vetkőztette és a nőt a padlón egy lepedővel letakarta.

Az asszony csak másnap reggel tért magához, kérdőre vonta a férfit, de ő nem tudott magyarázatot adni a történtekre. A nő kórházba akart menni, ahová a férfi ugyan elkísérte, de a kórház előtt magára hagyta. Az asszony 8 napon túl gyógyuló sérüléseit 18 erőbehatás okozta. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik