Sport

Irgalmatlanul nehéz helyzetben a kézisek

kézilabda válogatott (olimpia 2012, kézilabda válogatott, london 2012)
kézilabda válogatott (olimpia 2012, kézilabda válogatott, london 2012)

Vasárnap késő este hatalmas mérkőzésen kétpontos vereséget szenvedett a magyar férfi-kézilabdaválogatott. Hogy lehet-e örülni egy vereségnek? Természetesen nem, de érdemes meglátni benne a pozitívumot: Mocsai Lajos tanítványai az áprilisban Európa-bajnoki címet szerző Dániától kaptak ki jó játékkal. Nézzük, mi várható kedden.

Vasárnap késő este hatalmas mérkőzésen kétpontos vereséget szenvedett a magyar férfi-kézilabdaválogatott. Hogy lehet-e örülni egy vereségnek? Természetesen nem, de érdemes meglátni benne a pozitívumot: Mocsai Lajos tanítványai a januárban Európa-bajnoki címet szerző Dániától kaptak ki jó játékkal. Nézzük mi várható kedden.

Kedden az első fordulós eredmények alapján a leginkább legyőzhetőnek tartott ellenféllel, a Koreai Köztársaság csapatával találkozik a magyar férfi-kézilabdaválogatott kedden a londoni olimpián. Az ázsiai együttes vasárnap tíz, a magyar pedig két góllal kapott ki. Amelyik a kettejük csatájában nyer, annak marad reális esélye a nyolc közé jutásra, egy újabb vereség viszont kieséshez vezethet.

A két együttes legutóbb felkészülési találkozón idén júniusban játszott egymással:a veszprémi mérkőzésen Nagy László három év kihagyást követően tért vissza a magyar válogatottba. Mocsai Lajos  a júniusi zárt kapus találkozóval az dél-koreai csapat játékát szerette volna megismerni. “Hasznos információkat kaptunk a mérkőzés során: az ázsiai lábmunkáról, a nagyon gyors játékról saját tapasztalatot szereztünk, bár az ellenfél mélységében nem nyitotta ki a védelmet, ezt egy kicsit titkolta előlünk” – nyilatkozta a júniusi mérkőzés után Mocsai Lajos. “A támadójátékuk feltérképezése azonban ugyanolyan fontos, és erről sokat megtudtunk” – tette hozzá a szövetségi kapitány. Hogy mennyire sikerült felkészülni az ázsiai csapatból, a keddi mérkőzésen kiderül.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány az Eb-győztes dánok elleni drámai vereség után jelezte: “A felkészülési meccsek egy részén rosszul kezdtünk, majd fokozatosan pörögtünk fel, most viszont fordítva történt, igaz, a dánok nem véletlenül tartoznak a világ közvetlen élvonalába, az ellenfelek minden megingásából erőt merítenek. Azt tudtuk, hogy brutálisan erős csoportban vagyunk, és várhatóan minden találkozó ilyen hőfokú lesz, mint a vasárnapi volt” – mondta az edző az MTI-nek.

A csoportban az Eb-győztes dánokon kívül az kontinensviadal 2., 3., és 4. helyezttje is aranyesélyes. A csoportunkban szerepel a szerb, a horvát és spanyol gárda is. A hármasból a szerb csapat tűnik kevésbé veszélyesnek.
“Könnyen előfordulhat, hogy éppen az utolsó fordulóban, a szerbek elleni meccsen dől el, ki jut tovább. Ha a dánok elleni találkozón produkált jó szakaszainkat meg tudjuk nyújtani, kevesebbet hibázunk, akkor lehet helyünk a nyolc között” – tette hozzá Mocsai.

Császár Gábor, aki nyolc góljával a legeredményesebb magyar játékos volt a nyitányon, kifejtette: a szurkolókban bízhatnak, hiszen megint sokan kísérték el a csapatot. “Érezzük, hogy van bennünk erő, s ez nagy részben köszönhető drukkereinknek. Ez egy olyan csoport, ahol minden percet végig kell harcolni, minden gólért kőkeményen meg kell küzdeni. Megyünk tovább, szeretnénk javítani a délkoreaiak ellen” – fogalmazott az irányító.
A Koreai Köztársaság csapata elleni mérkőzés kedden 12:15-kor kezdődik.

A B csoport 1. fordulójának eredményei:
Dánia-Magyarország 27-25
Horvátország-Koreai Köztársaság 31-21
Spanyolország-Szerbia 26-21
Az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik