Kultúra

Harmadik hete az Aquaman a mozik királya

Mondjuk ezen nincs is senki meglepve.

Amióta bemutatták, nem veszítette el varázserejét a kigyúrt hablegények és hableányok csilli-villi szuperhősfilmje, az Aquaman, ezzel harmadik hete a jegyeladások élén áll. Hazai pályán már több mint 260 millió dollárt termelt, globálisan pedig 940 milliónál jár, azaz jó eséllyel hamarosan átlépi az egymilliárdos álomhatárt. A becslések szerint ráadásul, mivel nem várható érdemi kihívója, az Aquaman a jövő hétvégét is nyerni fogja, ezzel pedig az első DC Extended Universe-film lehet, ami négy egymás követő héten nyerni tudott.

Azért nem maradt teljesen figyelem nélkül az elmúlt hétvége egyetlen jelentősebb bemutatója, a Végtelen útvesztő sem, a pszicho-thriller-horror persze nagyságrendekkel kevesebbet, 18 millió dollárt termelt, ami a második helyre volt elég, ugyanakkor a készítők így is örülhetnek, hisz már ezzel az első hétvégi eredménnyel is duplázták a gyártási költségeket.

Szintén három hete van a mozikban az Emily Blunt főszereplésével készült Mary Poppins visszatér, mely az elmúlt hétvége 15,8 millió dolláros hazai bevételeivel globálisan már 256 milliónál tart, ami annál is jobban hangzik, ha hozzátesszük, hogy a kritikusok szerint nem sikerült túl acélosra. A frissen Golden Globe-ot nyert Pókember – Irány a Pókverzum! is tovább termeli a dollármilliókat, 13 milliójával a hétvége negyedik, míg az Űrdongó 12,8 millióval az ötödik helyezettje, legalábbis a hazai piacon, nemzetközi összehasonlításban az Űrdongó jobban teljesített a hétvégén, köszönhetően annak, hogy brutálisan erősen nyitott az efféle témájú filmekért általában rajongó kínai nézők körében.

Bár lassan terjeszkedik, Clint Eastwood A csempész című drogdrámája is szépen termel, 9 millió dollárt hozott a hétvégén, ezzel hatodik, mögötte nem sokkal a Christian Bale-nek frissen Golden Globe-ot hozott Alelnök 5,8 millió dollárral, ami a díj nyomán alighanem megnövekedett nézőszámra számíthat.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik