Sport

Kanada legyőzte az USA-t

Kanada az Amerikai Egyesült Államok, Finnország Németország csapatát verte büntetőkkel az A csoportos hoki-vb-n.

Az első harmadban Kanada előtt adódott két nagyobb ziccer, a korong azonban dadogott az ütőkön, így maradt az iksz húsz perc játék után. A második játékrészben aztán Komisarek törte meg a gólcsendet, Burns erre ugyan még válaszolni tudott, a nagy amerikai nyomásnak köszönhetően azonban Johnson is mattolni tudta James Reimer kapust, az USA várta előnyből a harmadik etapot.

Kanada nagyon elcsípte a harmadik harmad elejét, ennek köszönhetően fordítani tudott az álláson, majd Stepan emberelőnyből egyenlített (3-3), és mivel a rendes játékidő, majd a ráadás sem hozta meg döntést, következhettek a rávezetések – egy kis statisztika, az amerikai kapus Ty Conklin 48 védést mutatott be 65 perc alatt, a túloldalon Reimer 17-et. A legvégén aztán a juharlevelesek örülhettek, Jordan Eberle neve mellé lehetett odafirkantani a győztes büntetőt.

A német – finn csata is hatalmas izgalmakat hozott, ugyan az északiak szereztek vezetést, a középső játékrészben a világbajnokság eddigi meglepetéscsapata már kettővel is elhúzott, és ugyan Finnország bő tíz perc alatt ledolgozta hátrányát, Reimer ismét Németországot juttatta lépéselőnybe.

Az 55. percben aztán Ruutu egalizált, majd itt is következhettek a rávezetések, mivel a ráadás öt perc szintén nem hozott döntést, a büntetők során pedig az északiak bizonyultak jobbnak.

Eredmények – középdöntő, 1. forduló
E csoport (Pozsony):
Finnország-Németország 5-4 (1-1, 2-3, 1-0, 0-0), büntetőkkel
F csoport (Kassa):
Kanada-Egyesült Államok 4-3 (0-0, 1-2, 2-1, 0-0), büntetőkkel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik