Sport

Pénteken rajtol a MOL Liga döntője

Pénteken indul a MOL Liga döntősorozata, amelyben a HSC Csíkszereda és a Dab.Docler Dunaújváros vív egymással négy győzelemig tartó párharcot.

Mivel az erdélyi együttes nyerte a magyar-román hokiliga alapszakaszát, ezért akár négyszer is játszhat otthon, ám ha hetedik találkozóra kerülne sor, akkor annak Dunaújváros ad otthont január 26-án.

A két gárda négyszer találkozott egymással az alapszakaszban. Az újvárosiak otthon kétszer (3-1 és 3-2), egyszer Csíkszeredán diadalmaskodtak (2-1), egyszer pedig hazai jégen győzött az HSC (büntetőkkel 3-2). Vagyis mindig szoros volt a csata.

A Csíkszereda az elődöntőben a címvédő Vasast úgy búcsúztatta összesítésben 3-1-gyel, hogy egyik meccs sem dőlt el az alapjátékidőben, azaz 60 perc alatt. A Dab a Miskolcot ejtette ki 3-0-val.

Érdekesség, hogy a HSC az alapszakasz 16 meccsén kétszer kapott ki hazai jégen (egyszer éppen az Acélbikáktól), ugyanakkor a dunaújvárosiak csupán egyszer szenvedtek vereséget odahaza: meglepő módon az utolsó Steaua Bucuresti vitte el a három pontot.

A finálé első mérkőzését pénteken, a másodikat szombaton rendezik Csíkszeredán, a harmadik találkozó január 18-án, a negyedik 19-én lesz Dunaújvárosban. Az esetleges ötödik mérkőzés január 22-én, a hatodik pedig másnap lesz ugyancsak az erdélyi városban. A hetedik találkozó színhelye Dunaújváros lenne január 26-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik