Belföld

11 év 8 hónapot kapott a Turay Ida Színház munkatársát halálra gázoló gödöllői férfi

Megszületett a jogerős ítélet annak a 24 éves színházban dolgozó fiatal lánynak az ügyében, akinek azért kellett meghalnia, mert megpróbálta megakadályozni, hogy egy tolvaj ellopja a kocsiját.

A Turai Ida Színház fiatal munkatársa, B. Zsófia munka után hazament gödöllői házukba. Amikor autójával megállt a kertkapu előtt, észrevette, hogy valaki beült az autójába és megpróbál vele elhajtani. A nő megpróbálta feltartóztatni, és belekapaszkodott a kocsiablakba, mire a férfi gázt adott, és nagy sebességgel az árokba hajtott. Az autó elsodorta és maga alá gyűrte a nőt, aki a helyszínen meghalt. A férfi elmenekült a tetthelyről, néhány órával később egy kocsmában fogták el a rendőrök.

Sz. Lajos az utolsó szó jogán bocsánatot kért az elhunyt lány családjától, és azt mondta, hogy abban bízik, hogy majd igazságos ítélet születik.

A Gödöllői Járásbíróság Sz. Lajost bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvételében, közúti veszélyeztetésben, járművezetés bódult állapotban vétségében és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében is. Ezért őt halmazati büntetésül 11 év 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre, 5 év közúti járművezetéstől és 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A Budapest Környéki Törvényszék másodfokú büntetőtanácsa a keddi ügydöntő határozatával helybenhagyta az első fokon eljáró Gödöllői Járásbíróság ítéletét. Így a gödöllői gázoló jogerősen is 11 év 8 hónapot kapott. Fellebbezésnek helye nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik