Belföld

Rogán Antal volt sajtósa fontos posztot kapott a Szerencsejáték Zrt.-nél

Az új kormány megalakulása után közvetlenül az Orbán Viktor kormányfő irányítása alá rendelt kancelláriához, a Miniszterelnöki Kormányirodához került a szerencsejáték-felügyelet.

Ezzel együtt a Szerencsejáték Zrt. vezetése is lecserélődött a nyár végén. A társaság elnöke, egyben az igazgatóság elnöke lett Biró Marcell, aki a Miniszterelnöki Kormányirodát vezető államtitkár, Orbán Viktor új jobbkeze. De – mint azt a HVG megírta – bekerült az igazgatóságba Répássy Róbert egykori fideszes országgyűlési képviselő is, aki húsz éven át volt a parlament tagja, és a közigazgatási és igazságügyi tárca államtitkári posztját is betöltötte 2010 és 2015 között.

Orbán új jobbkezet talált magának
A miniszterelnök ezentúl maga felügyeli a kormánydöntések előkészítését és végrehajtását, ezzel létrejön egy harmadik kancellária. Vezetője Biró Marcell lehet.

Részben átalakult a Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottsága is, amelynek élére nem más került, mint Rogán Antal miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter egykori sajtósa, Kiss-Hegyi Eszter.

Kiss-Hegyi éveken át volt a sajtóügyekért felelős munkatársa az előbb a Fidesz-frakciót vezető, majd miniszterként dolgozó Rogán Antalnak, jelenleg pedig a Kormányzati Tájékoztatási Központ irányításáért felelős helyettes államtitkár. A Szerencsejáték Zrt.-nél augusztus közepén nevezték ki posztjára.

A törvény szerint

a felügyelőbizottság az alapító szerv megbízásából ellenőrzi a vállalat, illetve a vállalat ügyvezetésének tevékenységét.

Így aztán érdekes kérdés, hogy a helyettes államtitkári poszton lévő Kiss-Hegyi Eszter vezette felügyelőbizottság miként ellenőrzi majd az államtitkári poszton (azaz felette) álló és egy minisztériumot irányító Biró Marcell vezette társaságot.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik