Kultúra

Homoszexuális szexjelenetekért kapott tíz év börtönbüntetést egy írónő

A Liu nevű kínai írónőt az elmúlt hónapban ítélte börtönbüntetésre Anhui tartomány bírósága obszcén anyag alkotása és eladása miatt.

Liu – online művésznevén Tian JiMegszállás címet viselő regényében „férfiak homoszexuális viselkedését” ábrázolja, az ítélet szerint „perverz, például nemi erőszakot és szexuális visszaélést bemutató aktusokat”. A pornográfia illegális Kínában. Az ítélet súlyossága azonban heves tiltakozásokat váltott ki a kínai közösségi médiában – írja a BBC.com. A Beijing News kínai hírportál szerint Liu fellebbezést nyújtott be a bíróságon.

A hatóságok azután szereztek tudomást a regényről, amikor az népszerűvé vált az online felületeken. Liu több mint 7000 példányt adott el a Megszállásból és más erotikus regényeiből, melyekkel 150 ezer jüant keresett – közölte a Global Times napilap. A közösségi média felhasználói azonban túlzónak találják az ítéletet: „Azok, akik nemi erőszak elkövetésében bűnösek, kevesebb mint tíz évet kapnak” – utalt egy komment a Weibón egy 2013-as esetre, amikor egy egykori rendőrt 8 év börtönbüntetésre ítéltek, amiért megerőszakolt egy négyéves kislányt. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik