Belföld

Ittas volt a halálos balesetet okozó érdi ámokfutó, a Honvédkórházban tartóztatták le

Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki ittasan száguldva halálra gázolt el egy gyalogost Érden, majd egy másik járműnek ütközött, amelynek a vezetője a baleset során életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

A bűnügy gyanúsítottja, egy fiatal férfi egy héttel ezelőtt ittasan vezetett Érd utcáin. Az autójával a megengedett sebességnél lényegesen gyorsabban haladt. A férfi vezetői engedélye egy éve lejárt.

Amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton a gyógyszertár elé ért, észrevett egy gyalogost, aki az úttestre lépett. Enyhén balra húzta a kormányt, ám így is elütötte a sértettet, aki az ütközéstől kb. 58 méterre az úttestre zuhant. A férfi áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött az ott szabályosan haladó tehergépkocsival.

A tehergépkocsi vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, a gyalogos a helyszínen életét vesztette.

A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsított férfi szökésének veszélye fennáll. De okkal lehet tartani attól is, hogy a férfi megpróbálná befolyásolni a tanúkat, vagy tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével veszélyeztetné a nyomozás sikerét.  A Budakörnyéki Járási Ügyészség ezért indítványozta a férfi letartóztatását.

A Budakörnyéki Járásbíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal és ma a Honvédkórházban elrendelte a gyanúsított 30 napos letartóztatását.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így az nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik