Sport

Botránnyal zárult Federer vesztes vb-elődöntője

Elsőként Alexander Zverev jutott be a döntőbe a férfi teniszezők ATP-világbajnokságán, miután a szombati első elődöntőben legyőzte a volt világelső Roger Federert.

Az első szettben egészen az utolsó adogatójátékig mindkét játékos magabiztosan hozta saját szerváját, ekkor a húszszoros Grand Slam-tornagyőztes svájci volt az, aki hibái miatt elveszítette azt. A második játszmában Federer hamar brékelőnybe került, ám azonnal el is bukta azt, így végül rövidítés döntött: ebben a svájci klasszis 4-3-ra vezetett, amikor egy, a labdameneten belüli számára kedvező helyzetnél az egyik labdaszedő kezéből kiesett a játékszer, így újrajátszották a pontot.

Ezt követően Zverev szervált egy ászt, majd Federer rontásának köszönhetően két mérkőzéslabdához jutott, a másodikat kihasználva biztosította helyét pályafutása első vb-döntőjében. Az eset után a német játékos már a helyszínen bocsánatot kért, amiért hevesen reklamált az esetnél, a riporter pedig hiába védte a szabályokra hivatkozva, a közönség kifütyülte Zverevet.

A másik ágon a világelső és ötszörös vb-győztes szerb Novak Djokovic simán vert a dél-afrikai Kevin Andersont, így ő ott lesz a fináléban.

Végeredmény – ATP-világbajnokság, elődöntő:

Alexander Zverev (német, 3.)-Roger Federer (svájci, 2.) 7:5, 7:6 (7-5)
Novak Djokovic (szerb, 1.) – Kevin Anderson (dél-afrikai, 6.) 6:2, 6:2

Nyitókép: Fred Lee/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik