Belföld

Drog parkolt a pécsi garázsban – fotók, videó

Jelentős mennyiségű amfetamint, marihuána-, és MDMA-gyanús anyagot találtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása miatt nyomoz egy pécsi férfi ellen, aki egy általa használt garázsban kábítószert tárolt. Csütörtökön először a ruházata átvizsgálásakor került elő három – fehér porral teli – alufólia-csomag, amelyekről azt mondta, amfetamint tartalmaznak.

A nyomozók a 36 éves férfi garázsában szemlét, a lakásában  kutatást tartottak. összesen 737,8 gramm marihuánagyanús szárított növényi törmeléket, 39,7 gramm MDMA-gyanús tablettát találtak a rendőrök, valamint 750,4 gramm fehér színű, masszaállagú anyagot, amely az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint amfetamin.

A lefoglalt kábítószergyanús anyag – súlya alapján – feltehetően meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke összesen több mint hárommillió forint.

A kábítószer adagolásához és porciózásához szükséges eszközök, az amfetamin mennyiségének növeléséhez használt anyagok és a kannabisz termesztéséhez használt berendezések mellett több mint egymillió forint készpénzt is lefoglaltak.

A férfit előállítása után gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatására, amit a bíróság pénteken el is rendelt. A KR NNI a nyomozást szakértők bevonásával folytatja.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik