Belföld

Ítélet a brutális lőrinci kocsmai verekedés ügyében

Az Egri Törvényszék K. I. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt három év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott Lőrinciben egy kocsmában tartózkodott, ahol 15 óra körül megjelent a sértett is. A vádlott személyes okokból haragudott a sértettre, ezért durva hangon elküldte őt a helyszínről, majd rögtön utána szólt, hogy jöjjön vissza, mert fizet neki egy italt.

Ekkor a sértett rendelt egy pohár bort, odalépett a teraszon ülő vádlotthoz, aki hirtelen felállt, és ököllel állon vágta a sértettet. A vádlott akkor sem hagyta abba a bántalmazást, amikor a kocsmában lévő személy a földre zuhant, legalább 7-8 percig rugdosta a fejét.

A támadó megfenyegette a kocsmában lévő pultost és még egy embert, hogy ne merjenek közbeavatkozni. A vádlott ezt követően arra akarta rávenni a társaságában lévő rokonát, hogy ő is bántsa a földre került sérültet, de ő nem tette meg.

Az egyik vendég végül kikísérte a sértettet, aki hazament és otthonról hívta a mentőszolgálatot. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban reálisan fennállt súlyosabb, életveszélyes sérülés bekövetkezésének a lehetősége, melynek elmaradása kizárólag a véletlenen múlt.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik