Foci

Gulácsi Pétert méltatják Németországban

A német bajnokságban szereplő RB Leipzig kapusát, Gulácsi Pétert külön méltatta a Bundesliga hivatalos honlapja. A portál öt olyan játékosról írt néhány mondatot, akik úgy nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, hogy nem kapják meg a nekik járó elismerést. Gulácsi a harmadik, akit kiemelt az oldal.

A Hertha Berlin és a Bayern Leverkusen 3-0-s legyőzésekor Timo Werner és Yussuf Poulsen is remekelt a kapu előtt, de az elmúlt hetekben a csapat védelme nyújtott kiemelkedőt. Ralf Ragnick csapata öt mérkőzés óta nem kapott gólt a Bundesligában és ebben elévülhetetlen érdemei vannak Gulácsinak.

– írja a bundeliga.com.

A portál kiemeli, hogy jelenleg a liga legtöbb “clean sheetjével”, vagyis kapott gól nélküli mérkőzéssel rendelkezik, hatszor maradt érintetlen a kapuja. Külön megemlítik a németek, hogy a lipcsei csapat sosem kapott ilyen kevés gólt (kilencet) az első 11 forduló alatt a Bundesligában.

Igazi top kapusunk van Gulácsi Péter személyében. Mindig számíthatunk rá.

– mondta róla Poulsen.

Gulácsi mellett Thomas Delaney, Jonas Hoffman, Alfred Finnbogason és Maximilian Eggestein kapott dicséretet a Bundesliga szakírójától.

Nyitókép: Karina Hessland/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik