Sport

Hosszú Katinka kémnyelven írt riválisáról

Hosszú Katinka nevétől hangos ismét a világ úszósportja. A háromszoros olimpiai bajnok magyar klasszis a pekingi versenyen négy aranyérmet nyert a hétvégén és 15 pontra megközelítette az összetettben vezető svéd Sarah Sjöströmöt a világkupán.

Hosszú 100, 200 és 400 méter vegyesen, valamint 200 méter pillangón győzött Pekingben, emellett 100 méter háton ezüst-, 200 háton bronzérmes lett. Jelenleg 222 pontja van, az élen álló Sjöström – aki 50 és 100 pillangón nyert a hétvégén – eddig 237 pontot gyűjtött.

Amikor a Facebookon kiértékelte a versenyét, akkor egy részt szokásától eltérően csak kémnyelven, azaz magyarul írt, mert ezt csak mi értjük.

Ezt csak magyarul írom Nektek (ez a mi kém nyelvünk, más úgyse érti): annyira hihetetlen, hogy az a kínai lány a hármas pályán, aki már 5 éve nem tud megverni, viszont mit nem adtam volna azért 2012-ben hogy a helyében legyek…Nekem ez azt tanította, hogy bízzunk magunkban, dolgozzunk keményen és eljön a mi időnk!

– utalt arra, hogy a kínai Je Si-ven, aki a 2012-es londoni olimpián mindkét vegyesszámot megnyerte, ezúttal a harmadik lett mögötte.

A sorozat első szakaszát nagymedencében, Kazanyban és Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött és Budapesten zárult. A harmadik, zárószakasz – ugyancsak 25 méteres medencében – Ázsiában zajlik, az első állomás volt a kínai főváros, ezt követően Tokióban (november 9-11.) és Szingapúrban (november 15-17.) verseng a mezőny.

A férfiaknál továbbra is a pekingi vk-versenyen négyszeres aranyérmes orosz Vlagyimir Morozov vezet 272 ponttal.

Az összetett állása

férfiak:
1. Vlagyimir Morozov (orosz) 272 pont
2. Kirill Prigoda (orosz) 168
3. Mitchell Larkin (ausztrál) 165

nők:
1. Sarah Sjöström (svéd) 237
2. Hosszú Katinka 222
3. Julija Jefimova (orosz) 204

Nyitókép: Cai fuliang / Imaginechina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik