Kultúra

Távozik az Origo két főszerkesztője

Weyer Balázs és Nádori Péter október elsejével távozik. Mindketten alapítói voltak az internetes lapnak.

Október elsejétől közös megegyezéssel távozik az Origo portál éléről Weyer Balázs főszerkesztő és Nádori Péter, az Origo.hu internetes újság főszerkesztője – olvasható a mediapiac.com szakportálon.

A csütörtökön megjelent cikk szerint Weyer Balázs és Nádori Péter a portál indulását előkészítő projekt tagjaként, 1997-ben kezdte meg a munkáját az Origónál. Az alapító főszerkesztő Nádori Péter hosszabb kitérő után, 2008-ban tért vissza a céghez, míg Weyer Balázs 2000 óta folyamatosan a portál tartalmi és üzleti vezetőjeként, a cégvezetés tagjaként tevékenykedett.

“Nagyra értékelem mindazt, amit a két szakember 14 év alatt az Origóért tett, és különösen köszönöm az elmúlt másfél évet, aktív munkájukat a hírportál megújításában” – kommentálta távozásukat Vaszily Miklós vezérigazgató. Mint hozzátette: a velük elindult megújulást kívánják folytatni, az új vezetők személyéről azonban még nincs döntés.

Az Fn.hu Információi szerint a főszerkesztői posztra Gazda Albert érkezhet az Indextől, aki nem mellesleg Uj Péter távozásával a portál megüresedett főszerkesztői helyének egyik várományosa volt. Az Index új főszerkesztője végül a héten kinevezett Mészáros Zsófia lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik