Kultúra

Harmincnál is több dolgozójától válik meg a TV2

A csatorna a 2009-es 654 milliós nyereség után 2010-ben 2,2 milliárd forint veszteséggel zárta az évet.

Harmincál több munkavállalótól válik meg hamarosan a TV2 – írja az [origo]. Simon Zsolt, a társaság vezérigazgatója szeptember 27-én tájékoztatta erről a tévétársaság dolgozóit. A csatorna szóvivője az internetes lapnak elmondta: a létszámleépítésre a “hatékonyabb működés elérése érdekében kerül sor.” Koltay Tamás hozzátette, az elbocsátások törvény által előírtak szerint, a munkavállalói érdekképviseletek bevonásával történnek.

Az [origo] emlékeztet: a nézettségben második csatornának 19 milliárd forintos árbevétele volt 2010-ben, az előző évi 21,4 milliárd forint után, árbevétele mintegy 8,6 milliárd forinttal maradt el az RTL Klubétól. A cég a 2009-es 654 milliós nyereség után 2010-ben 2,2 milliárd forint veszteséggel zárta az évet. A Népszabadság információi szerint a csatornánál dolgozók létszáma az elmúlt két évben lezajlott leépítések után ötszáz fő alá csökkent.

A TV2 húzóműsorának szánt ÖsszeEsküvők sem ért el eddig kiugró nézettséget. Sőt: a valóságshow – a szeptember végi adatok szerint – legjobb esetben is csak összesen 865 ezer embert érdekelt, ami az RTL-en futó X-Faktor rekordnak számító 2,38 milliós nézettségét figyelembe véve nem túl jó eredmény.

Így indult az ÖsszeEsküvők:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik