Kultúra

Lefújták a köztévé Fókusz-gyilkos műsorát

A Pont stábjában több olyan riporter is helyet kapott, akit korábban kirúgtak a MTV-től. Lehet, hogy ez is közrejátszott a döntésben.

Egyelőre nem indul el a köztévé Pont című bulvármagazinja – értesült televíziós forrásokból a Hír24. Ezt a műsorindító stábértekezleten jelentette be a műsor főszerkesztője M. Kiss Csaba.

A Pont a köztévé egyik legnagyobb költségvetésű produkciója lett volna. Hétfőtől péntekig, a Híradó előtt került volna adásba, és – bennfentesek szerint – a Fókusznak és az Aktívnak szerettek volna konkurenciát teremteni vele.

A műsor az eddigi legmodernebb stúdiót kapta volna meg, amelyet a magyar televíziózásban használtak – egy óriási érintő képernyő lett volna a központi eleme. Félig külső gyártásban készült volna, de hogy milyen céggel, arról a Pontot előkészítő riporterek semmit sem tudnak.

A Youtube-on már elérhető a műsor előzetese, amellyel kapcsolatban felmerült a plágium vádja is, miután kiderült, hogy hasonlít a kiskunhalasi Halas TV 15 éve futó, Pont című ifjúsági magazinjának főcímére. M. Kiss Csaba cáfolta ezt a gyanút.

A Pont stábjában több olyan riporter is helyet kapott, akit korábban kirúgtak a Magyar Televízióból. A Hír24 információi szerint talán ez is közrejátszhatott abban, hogy az utolsó pillanatban az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) lefújta az indulást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik