Belföld

Semjén Zsolt öt részeggel töltötte az éjszakát Svédországban

A jobbikos Szilágyi György hétfőn a parlament azonnali kérdések órájában Semjén Zsoltot faggatta vadászati szenvedélyéről. A miniszterelnök-helyettes ugyanis saját bevallása szerint „elveszíti politikus jellegét”, amikor nem vallja be, milyen vadászatokat kap ajándékként.

Az Index tudósítása szerint Szilágyi azt kérdezte Semjéntől, hogy nem érzi-e úgy, hogy morálisan vállalhatatlan, hogy több milliós ajándékokat fogad el, és utána ott üljön a miniszterelnök mellett.

Ön betegesen érdeklődik a magánéletem iránt

– kezdte a válaszát Semjén. Szerinte maguk a svédek nyilatkozták, hogy minden rendben volt azzal a bizonyos svédországi vadászattal, amellyel a kampányban támadták őt.

Mint mondta, ráadásul nem volt ott semmiféle luxus.

Próbáljon csak egy éjszakát eltölteni öt részeggel.

– fogalmazott a kormánypárti politikus.

Semjén egyébként azt is mondta, hogy a helikopterezésen nem volt ott, mert az a szarvast szállította. A miniszterelnök-helyettes szerint, Szilágyi „nyilas házmester szellemi elődjeihez hasonlóan” teszi ellene a feljelentéseket a NAV-nál, az ügyészségnél, a mentelmi bizottságnál, ám ezek az eljárások mind az ő igazát bizonyítják.

Szilágyi szerint ugyanakkor „egy normális országban ezt úgy hívják, korrupció”, és Semjén képviselő sem lehetne, mindent önmagától kivizsgálnának az illetékes szervezetek. Semjén szerint minden létező hatóság megállapította, hogy a jobbikosok hazudnak, és „morális ügyekben” mesélhetne a szerencsejátékhoz fűződő viszonyáról.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik