Foci

Marco Rossi három helyen változtat majd a görögök ellen

Megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a magyar és a görög válogatott szövetségi kapitánya is. A keddi zárt kapus Nemzetek Ligája-mérkőzésre ellentétes eredménnyel hangoltak a felek, hiszen Görögország legyőzte Észtországot, míg a mieink vereséget szenvedtek Finnországban.

Nagyot küzdött, de kikapott a finnektől a válogatott
Marco Rossi vereséggel debütált a magyar kispadon.

Marco Rossi elárulta a sajtóeseményen, hogy három helyen is változtatni fog majd a finnek elleni kezdőcsapathoz képest.

A keret formában van, de akiket kicsit fáradtabbnak láttam, azokat lecserélem a görögök ellen. Amit kértem a csapattól, azt alapvetően megvalósította. Három-négy hibánk volt Finnországban, melyeknek súlyos következményei lettek, az egyikből gól lett. A statisztika jól mutatja, hogy nem voltunk alárendelt szerepben, és bár ezek a számot nem mindig az igazságot tükrözik, van miből építkeznünk.

Ennek ellenére taktikai változtatásra nem kerül sor, sőt a magyarok kapitánya külön kiemelte, játékosainak remek a hozzáállása.

A Vidi középpályása, Kovács István a finnek elleni meccsel kapcsolatban elmondta, hogy sikerült megvalósítani bizonyos elemeket, de mindenben javulnia kell a csapatnak, ha eredményes akar lenni.

Mint az a nagy helyzet, aminél én adtam a passzt, hét közben begyakorolt figura volt. A védekezésben kell a legtöbbet fejlődnünk, de nem félünk a görögöktől, ha nézők nélkül is, de hazai pályán játszunk, győzelemre.

A görögök határozottabban léptek fel a sajtótájékoztatón, Michael Skibbe szövetségi kapitány például kategorikusan kijelentette, hogy semmiképp sem akar pont nélkül végezni a Groupama Arénában. Ugyanakkor úgy fogalmazott, a két csapat egyerős.

Néhány magyar játékos a Bundesligában szerepel, a magyar csapat jobb, mint az észt. Két azonos képességű válogatott meccse lesz a holnapi, semmi esetre sem szeretnék pont nélkül távozni.

A vendégek csapatkapitánya, Vaszilisz Toroszidisz pedig főleg amiatt kesergett, hogy nézők nélkül kell majd végigjátszani a mérkőzést.

A két csapat kerete:

Magyarország
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők: Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
Középpályások: Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Gergő (Bp. Honvéd FC)
Támadók: Szalai Ádám (Hoffenheim), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)

Finnország
Kapusok: Oresztisz Karnezisz (Napoli – Olaszország), Vaszilisz Barkasz (AEK), Andreasz Janniotisz (Olympiakosz)
Védők: Vaszilisz Toroszidisz (Olympiakosz), Kosztasz Manolasz (AS Roma – Olaszország), Szokratisz Papasztathopulosz (Arsenal – Anglia), Mariosz Ikonomu (AEK), Dimitrisz Koloveciosz (Panathinaikosz), Jorgosz Cavellasz (Alanyaspor – Törökország), Babisz Likojannisz (Cagliari – Olaszország), Dimitrisz Jannulisz (Atromitosz)
Középpályások: Zeca (FC Köbenhavn – Dánia), Dimitrisz Kurbelisz (Panathinaikosz), Alexandrosz Ciolisz (el-Fajha –  Szaúd-Arábia), Andreasz Buhalakisz (Olympiakosz), Kosztasz Fortunisz (Olympiakosz), Dimitrisz Pelkasz (PAOK), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Olympiakosz), Petrosz Mantalosz (AEK)
Támadók: Taszosz Bakaszetasz (AEK), Taszosz Donisz (Stuttgart – Németország), Eftimisz Kolurisz (Atromitosz), Kosztasz Mitroglu (Marseille – Franciaország)

Nyitókép:  MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik