Kultúra

Donald Trumpot csinálnak Batman apjából az új Joker-filmben

Ráadásul az egészet a Másnaposok rendezője csinálja. Nem tudjuk, jó film lesz-e, de hogy érdekes, az már borítékolható.

Egyre vadabbul néz ki a Todd Phillips által rendezendő, producerként Martin Scorsese-t a háta mögött tudó Joker-film. A többi DC-s képregényeken alapuló filmhez képest olcsóbb és sötétebb alkotásban Joaquin Phoenix fogja játszani a címszereplő bűnözőt, most azonban az is kiderült, hogy Batman apja, Thomas Wayne is szerepet kap a sztoriban. A gothami iparmágnást Alec Baldwin fogja alakítani, és a karakter megalkotásában a készítők Donald Trumpot fogják alapul venni.

Thomas Wayne, aki az eredeti történet szerint még Bruce gyerekkorában meghal, általában pozitív figuraként jelent meg eddig, de ez nem jelenti azt, hogy a DC-multiverzumban nincs lehetőség arra, hogy más irányba vigyék el a karaktert: az pedig nem valószínű, hogy egy Trump által inspirált, nyolcvanas évekbeli iparmágnás szimpatikus figuraként jelenjen meg.

Baldwin egyébként az utóbbi években a Saturday Night Live című szkeccs-showban gyakran parodizálta Trumpot, az ő alakítása talán a legismertebb a mostanában az elnök bőrébe bújó komikusok közül:

Todd Phillips Joker-filmjének egyelőre nincs kitűzött bemutatási dátuma. A cím simán Joker lesz, és a Warner Bros. mindössze 55 millió dollárból fogja gyártani. A stúdió eddig mindössze ennyit mondott el a filmről:

Tanulmány egy emberről, akit teljesen leírt a társadalom. Nemcsak egy kemény karakterdráma, de egy általánosabban is értelmezhető, tanulságos történet.

Viszont az, hogy Thomas Wayne karaktere nagy szerepet kap a filmben, talán azt is elárulja, hogy az a Batman előtti érában fog játszódni, valószínűleg a hetvenes-nyolcvanas években.

A film, amit mindenki újra el akar készíteni, de senki se tud
Tízéves A sötét lovag, amely bemutatása óta mindenki le akar utánozni, és ez éppen pont emiatt senkinek sem sikerült.

Kép: DC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik