Foci

Dzsudzsák Balázs jelen állapotában nem jelent erősítést a Vidinek

Szombaton a ripost azt írta, hogy Dzsudzsák Balázs hajlandó lenne lemondani egy évnyi átlagos fizetésének – egy milliárd forint – a feléről, ha a Vidi le akarná igazolni. Sőt, a lap azt is írta, „információink szerint komolyra fordultak a tárgyalások ezért a havi cirka 48 millió forintért akár haza is jönne”.

Szabados Gábor sportközgazdász az ATV híradónak egyenesen azt mondta; Dzsudzsák Balázs nagyobb segítség lenne a Vidinek, mint bárki, akit külföldről tudnának hozni, feltéve, ha BL-főtáblára jut a Vidi.

Kérdés: milyen erősítést jelentene Dzsudzsák a Vidinek, ha egyáltalán? 

Dzsudzsák Európában:

Dzsudzsáknak nem a védekezés az erénye, ellenben a Vidi Európában kifejezetten a szervezett védekezésre és abból induló kontrákra épít. Így a bal lábas szélső csak akkor jelentene erősítést, ha a tíz évvel ezelőtti, éppen a PSV-be igazoló önmagát idézné, hiszen akkor még nemzetközi szinten is egyedülálló indulósebességgel bírt, és úgy egy-egyezett a bal oldalon, mint kevesen a posztján.

A 31 éves Dzsudzsák azonban messze áll a 21 évestől. Sebessége megkopott, az Ausztrália ellen nyáron 2-1-re elvesztett mérkőzésen azt láttuk, hogy nemzetközi szinten például Sallai Roland jelenleg jobb nála a posztján.

Dzsudzsák Balázs ki-, Sallai Roland bejátszotta magát a válogatottba
Próbáljuk keresni a biztató jeleket a magyar labdarúgó válogatott környékén. Georges Leekens első három meccsében nem találtunk egyet sem, de a negyedikben, az Ausztrália elleni 2-1-es haza vereségben végre igen. Elemzés.

Dzsudzsák az NB I-ben:

Marko Nikolics edző a kezdőjét tekintve ragaszkodós fajtának tűnik. Dzsudzsáknak a jobb oldalon a bombaformában játszó Negóval kellene felvennie a versenyt, bal oldalon pedig hol a szintén hazai szinten brutális pénzt kereső Husztival, hol Kovács Istvánnal. Momentán mindkettő nagyságrenddel hasznosabb futballista a fizikálisan már nem topon lévő válogatott labdarúgónál.

Dzsudzsák így jó esetben harmadik a sorban, maximum a rotáció mélységét növelhetné az ősszel a három fronton is – BL-, vagy EL-csoportkör, NB I, Magyar Kupa – megfelelési kényszer alatt álló Vidinél. Magyar pályákon mindenképp erősítést jelentene egy ilyen rutinos játékos, de ott sem azonnal. Dzsudzsák hónapokig nem készült csapattal, információnk szerint három hete kapott lehetőséget egy hazai klubnál. Az edzettségi szintje kérdéses. Fizikai felépítése újabb hónapokat vesz igénybe, ezért a Vidinek ilyen drága játékost vásárolni badarság  – hazai szintre a hamarosan záródó piacon sokkal olcsóbban kap jobbat.

Dzsudzsák szemével nézve:

31 évesen nem engedheti mag magának, hogy kispadra igazoljon, és alighanem sem ő, sem a menedzsmentje nem szeretne az elvárt fizetési szintből sokkal lejjebb adni. Ha 35 éves lenne, mint Huszti, még akár létre is jöhetne az üzlet. De Dzsudzsáknak addig még van négy éve, amit pénzzé tud tenni az arab, a kínai, vagy számára legjobb esetben az amerikai piacon.

Azt nem mondjuk, hogy a Vidinek meg sem kottyanna az évi cc 600 milliós fizetés, továbbá annak járulékai, de alighanem a józan ész és a szakmai megítélés miatt a valóság az, Fehérváron komolyan nem foglalkoznak az üzlet lehetőségével.

Ezért ha tippelnünk kell, a Dzsudzsák-Vidi házasság nem más, mint langymeleg, nyári hírlapi kacsa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik