Foci

Hosszú távú szerződést kötött magyar játékosával a Benfica

A napokban sok helyen cikkeztek már róla Portugáliában, majd kiderült, a hír igaz: az SL Benfica szerződést hosszabbított Csoboth Kevinnel. A Ferencvárostól szerződtetett szélső 2016 szeptemberében, mindössze 16 évesen került a portugál élcsapat akadémiájára kölcsönben, de beszámolók szerint sok más klub is szerette volna megszerezni az aláírását.

Miután csatlakozott a portugálokhoz, első évében 14 mérkőzésén hat gólt rúgott, ráadásul mindezt 612 percnyi játékidő alatt. Ez azt jelenti, hogy kerekítve 44 percenkénti gólátlagot produkált az U18-as csapatban, így nem csoda, hogy kétéves szerződéssel végleg megszerezték Csobothot.

Magyar támadót szerződtet a Benfica
Kétéves, profi szerződést ír alá a portugál sztárklubnál.

Az elmúlt szezon már nem volt ennyire eredményes, 17 mérkőzésen két gólig jutott a támadó, de a Benficánál úgy tűnik jó benyomást tett, mert meghosszabbították a 2019 júniusában lejáró szerződését. Új kontraktusa 2021-ig érvényes, a portugál klub bejelentése pedig hozzáteszi, hogy a 18 éves magyar labdarúgó az U23-as és a tartalékcsapatban kap majd lehetőséget.

Csoboth egyébként tavasszal már edzett a felnőtt kerettel is. Amennyiben töretlen marad a fejlődése, néhány éven belül akár a debütálására is sor kerülhet.

Nyitókép: slbenfica.pt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik