Sport

Hősies küzdelemben maradt alul a magyar női pólóválogatott az Eb-n

A magyar női vízilabda-válogatottra egy izgalmas, szoros negyeddöntőt követően Hollandia várt a vízilabda-Európa-bajnokság elődöntőjében, Barcelonában. A holland egy nagyon fizikális csapat, ezt rögtön láthattuk, de – az eltiltott – Bíró Attila védelme is nagyon a helyén volt az első negyedben. Kulcsszituációkban szereztünk labdákat, a blokkok ültek, Gangl Edina pedig a helyén volt. Illés Anna öt perc után törte meg az átkot, az első gólt pedig közel hat perc után kaptunk. A negyed vége előtt Hollandia újabb gólt talált, a magyar csapat viszont kihagyta a ziccerét, így 2-1-re a hollandok vezettek nyolc perc után.

A második negyedet nem kezdtük jól, a holland blokkokon nem tudtunk kifogni, míg a másik oldalon kisebb zűr támadt, így hamar kétgólos hátrányba került a magyar csapat. A negyedben többször is emberelőnybe kerültünk, ám nem sikerült kihasználni a fórokat. Ha emberelőnyből nem is ment, Keszthelyi Rita a következő támadásból óriási gólt vágott. A negyed vége a magyar válogatottnak sikerült jobban, de a hollandok ismét lecsaptak a negyed vége előtt, így 5-4-es vezetéssel mehettek a nagyszünetre.

A harmadik negyed első perceiben fontos pillanatokban hibáztunk, így ahelyett, hogy egyenlítettünk volna, Hollandia előbb kétgólosra, majd háromgólosra növelte az előnyét.

A zárónegyedben egygólos hátránynál az egyenlítésért ment a magyar csapat emberelőnyben, de újra kimaradt a ziccer, míg a másik oldalon ezt a hibát azonnal és kegyetlenül kihasználta Hollandia. A meccs is elúszhatott volna, ám először Gangl védett kulcshelyzetben, majd Szilágyi Dóra góljával zárkóztunk ismét. Kettő és fél perccel a vége előtt a magyar csapat indulhatott volna egy kivédekezett emberhátrány után, amikor a felúszásnál kontrát fújtak ellenünk – szerencsére Gangl a helyén volt, így tovább élt a remény.

28 másodperc volt még hátra, amikor támadhattunk az egyenlítésért, az időkérés után Gurisatti Gréta húzhatta két méterről a labdát, ám a holland kapus a lécre tolta. A magyar válogatott így nem védheti meg a címét, Hollandia jutott a döntőbe.

Eredmény, vízilabda-Eb, elődöntő:

Magyarország – Hollandia 7-8 (1-2, 3-3, 1-2, 2-1)

Barcelona, Piscines Picornell, v.: Mauss (német), Peris (horvát)

Magyarország: Gangl – Szilágyi, Parkes, Szücs G., Horváth B., Illés, Keszthelyi, Leimeter – cserék: Gurisatti, Garda, Csabai, Gyöngyössy

gólszerzők: Van der Sloot, Megens 2-2, Koolhaas, Stomphorst, Sevenich, Rogge 1-1, illetve Illés 2, Keszthelyi, Parkes, Gurisatti, Szücs G., Leimeter 1-1

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik